"Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός": Έχει κάτι από τον "Νέο Κόσμο" & ξέρει να γοητεύει!

Πληθωρικό και Κοσμοπολίτικο έχει πάντα θέση στις καθημερινές οινικές στιγμές.

Βιβλία Χώρα

Σε ένα οικοσύστημα που πραγματικά κόβει την ανάσα λόγω της μοναδικότητα του αλλά και της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, δεν είναι δυνατόν να μην συναντήσει κανείς το κρασί στην καλύτερη του εκδοχή!

Και φυσικά το συναντά στο Κτήμα Βιβλία Χώρα εκεί στις παρυφές του Παγγαίου Όρους. Αξίζει να πούμε ότι ολόκληρη η περιοχή στην οποία εδρεύει το οινοποιείο αλλά και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, η αμπελοοινική κληρονομιά διαθέτει μεγάλη παράδοση και ξεκινά από τους αρχαιότατους χρόνους.

Αρχαιολογικά & Κρασί άλλωστε πάνε μαζί και αυτό επιβεβαιώνεται τις περισσότερες φορές από διάφορα τεκμήρια. Στους Φιλίππους, στην προϊστορική θέση που οι αρχαιολόγοι αποκαλούν "Ντίκιλι Τας" δηλαδή Όρθια Πέτρα είχαν εντοπιστεί κάποια από τα αρχαιότερα ίχνη αμπελοκαλλιέργειας και οινοποιίας στην Ελλάδα.

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα και σε μία ετικέτα που το προφίλ της έχει κάτι από το "Νέο Κόσμο" και φλερτάρει απευθείας με οινόφιλους και γευσιγνώστες. Το "Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός" το οποίο φέρει την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο είναι ένα κρασί για αυτούς που αγαπούν την κομψότητα, τις εξωτικές νότες και που σε κάθε ώρα της μέρας, κρατά την ιδανική συντροφιά είτε by the glass είτε με αγαπημένα πιάτα που σε εμπνέουν. 

Mε αρκετές ελληνικές & διεθνείς διακρίσεις στο δυναμικό του από το 2002 μέχρι σήμερα αλλά και με μία εξαιρετική σταθερή πορεία καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποσπάσει 1η, 2η &  3η  θέση στις πωλήσεις όσον αφορά την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Στη συγκεκριμένη ετικέτα, ο χυμός των σταφυλιών μετά από προζυμωτική εκχύλιση λίγων ωρών ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παράγεται από δύο  ποικιλίες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα που έχουν φανατικούς υποστηρικτές με την καθεμία να αγαπιέται για διαφορετικούς λόγους. Με την σύζευξη λοιπόν του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc & του πληθωρικού Ασύρτικου, γεννήθηκε το "Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός". 

Μία περίπτωση στην οποία το Sauvignon Blanc χαρίζει στο χαρμάνι τον εκρηκτικά αρωματικό του χαρακτήρα που ξεχειλίζει από φρούτα και στοιχεία φυτικότητας  ενώ το Ασύρτικο που χαρακτηρίζεται από δομή και ένταση προσφέρει στο χαρμάνι υψηλά επίπεδα οξύτητας  και αυστηρότητας. 

Με μία μύτη που εντυπωσιάζει καθώς ανακαλύπτει κανείς έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο αλλά και εσπεριδοειδή. Στο στόμα στέκει πλούσιο και αρμονικό, µε εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

Σερβίρεται στους 10οC και είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 χρόνια.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Sauvignon Blanc & Ασύρτικο
Χρονιά: 2023
Παραγωγός: Κτήμα Βιβλία Χώρα
Αλκοόλ: 13,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Μακεδονία/Καβάλα

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός ταιριάζει άψογα με ένα πλατό μαλακών και σκληρών κίτρινων και λευκών τυριών όπως επίσης και με μία σειρά από σαλάτες που οι προτάσεις δεν έχουν σταματημό ειδικά όταν εμπεριέχουν dressing εσπεριδοειδών.

Στα ορεκτικά μην διστάσεται να απολαύσετε μία πρασόπιτα, τάρτα λαχανικών ή μανιταριών, ένα πουρέ γλυκοπατάτας ή μία φάβα με τριμμένο κρεμμύδι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα λεμονάτα φαγητά όπως λεμονάτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα, οι γλυκόξινες σάλτσες αλλά και το ΒBQ κοτόπουλο έχουν σίγουρα χάρη μαζί με το Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός.

Επειδή είναι ένα κρασί που το καλοκαίρι του πάει ιδιαιτέρως όπως φυσικά και η άνοιξη, τα ριζότο λαχανικών ή θαλασσινών, ΄το ψητό καλαμάρι με πέστο μαιντανού, τα οστρακόδερμα και τα ψητά ψάρια όπως ένα φαγκρί ή ένας κολιός θα συνδυαστούν καταπληκτικά. 

www.bibliachora.gr | facebook: Ktima Biblia Chora | instagram: @ ktimabibliachora | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2592 044974

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.